Simons resor nya bussen 

 
  Våra resor
 

7/10
m.fl.

 

Ullared
Nya resor!

26-27/10

 

Magnus Uggla
Fåtal kvar!

28-29/10
m.fl.

 

Ullared 2-dagar

9-10/11

 

Häxorna i Eastwick
Fullbokad!

9-10/11

 

Mamma Mia Fullbokad!

16/11

 

Mia Skäringer
Fullbokad!

21/11

 

Winnerbäck
Platser kvar!

31/1

 

Oh, what a night!
Karlstad NYHET!

1-2/2

 

Båtmässan Gbg NYHET!

v. 9

 

Dolomiterna Kiens

v. 11

 

Val di Sole

 
 

Frågor & Bokningar

Simon’s Resor,
Tel: 0533-231 45,
Mobil: 070-799 80 03,
simon@simonsresor.se


 

Tyska pärlor, Wismar – 6-9 maj 2019

Pris: 3975 kr.

I resans pris ingår:

Bussresa med reseledare.

Färjor- och vägavgifter.

Boende 3 nätter på 4-stjärniga Wyndham Garden Hotel.

3st frukostar.

2st luncher.

3st middagar.

Loaklguide i Wismar och Schwerin.

Sektprovning på Hanse Sektkellerei i Wismar.

Båttur på Schwerin See inkl. kaffe o kaka.

Enkelrumstillägg - 400 kr.

 

Följ med till de pittoreska städerna i delstaten Mecklenburg-Vorpommern i norra Tyskland. Vi bor i Hansastaden Wismar på 4-stjärniga Wyndham Garden som ligger i lugna och rofyllda omgivningar utanför Wismar. Staden finns upptagen på Unescos världsarvslista och den historiska anknytning till Sverige firas under ”Schwedenfest” i augusti varje år. Wismar präglas av marknadsplatsen med sina vackra gavelhus och det äldsta borgarhuset Alter Schwede.

Följande dag upptäcker vi de sju sjöarnas stad Schwerin som stoltserar med sitt slott som ligger på en ö mitt i staden. Staden har gott om sevärdheter. Vid torget ligger det gamla rådhuset, gavelhus och därbakom den gamla domkyrkan.

Dag 1: Vi startar tidigt och stannar för kaffe och lunch på lämpliga ställen. Tar färjan i Helsingborg och fortsätter genom Danmark till färjan Rödby-Puttgarden. Fortsätter till Wismar och Wyndham Garden Hotel för incheckning och på kvällen äter vi middag tillsammans på hotellet.

Dag 2: Efter frukost egen tid. Sedan gemensam lunch på Alte Schwede Wismar och därefter ska vi se Wismar under en stadsrundtur med lokalguide. Vid 17-tiden blir det sektprovning av 4 sorter på Hanse Sektkellerei. Wismar tillhörde Sverige fram till 1903 och har en charmig stadskärna med anor från Medeltiden. Ett bra sätt att se Wismar är att bara strosa omkring på gatorna, längs vattnet och i stadens små butiker. På kvällen gemensam middag på hotellet.

Dag 3:  Efter frukost åker vi  till Schwerin där vi möter upp vår lokalguide för en stadsrundtur. Efter turen har vi gemensam lunch på Restaurant Zum Stadtkrug. Vi får se denna historiska stad och den gotiska domkyrkan, smala gränder och korsvirkeshus. Efter det blir det en båttur på Schweriner See och njuter av utsikten samtidigt som kaffe och kaka serveras ombord. Dags för lite egen tid, vill man shoppa finns små gator och gränder i gamla stan. Längs Mecklenburgstrasse kan man njuta av vackra gamla fasader. Under sen eftermiddag åker vi tillbaka till vårt hotell i Wismar. På kvällen äter vi middag tillsammans på hotellet.

Dag 4: Frukost och utcheckning från hotellet. Vi tar plats i bussen och åker mot Rostock för lite shopping innan färjan över till Gedser. Fortsätter genom Danmark och hem mot Sverige, nder dagen stannar vi på lämpliga ställen för mat och kaffe. Vi når våra hemorter under kvällen.

 
 
 
  Aktuella resor
 

Ullared Dagsresa


Ullared
2-dagarsresa


Hockeyresor

 
         
Producerad av Askås I&R